четвер, 28 листопада 2013 р.

цікаво про природу


Багато незвичайного зустрічається у природі. Наша розповідь познайомить вас,  діти, з дуже цікавою інформацією із життя рослин і тварин усього світу.
Король індійських фруктів
Головна плодова культура Індії — манго. Рослина сягає ЗО метрів висоти. Деякі її екземпляри живуть до 300 років. На дереві розцвітає величезна кількість дрібних квітів, але визріває лише один плод з тисячі, а решта опа­дає. Зазвичай урожай буває один раз на 2—3 роки.
Плід манго схожий на великий персик з великою кісточкою. Крім плодів у їжу йде також листя.
Хитрун апельсин
Батьківщина апельсину — Китай, де він з'явився задов­го до нашої ери. У Європі апельсинове дерево культи­вується з початку XV століття. Саме слово «апельсин» у перекладі з німецької означає «китайське яблуко».
Деякі апельсинові дерева можуть жити до 150 років. У деяких цитрусових зрілі плоди не опадають, їх слід зріза­ти. Якщо цього не зробити, то, повисівши зиму жовти­ми, вони навесні знов позеленіють, а восени вдруге по­жовтіють.
Дерево, що тоне
У пустелях Середньої Азії росте саксаул. Це вигнуте, криве дерево дуже цінне: воно скріплює піски, а під час спалювання дає майже стільки тепла, скільки кам'яне вугілля. Саксаулові дрова продаються на вагу.
Деревина саксаула така важка, що тоне у воді.
Саксаул легко зламати, навіть якщо він досить товстий, але майже неможливо розрубати сокирою.
Дерево добре пристосоване до життя у пустелі. Його коріння заглиблюється в фунт на 18—20 метрів. Листя у вигляді маленьких лусочок допомогають йому економити вологу.

А більше цікавинок ми дізнаємося на уроках природознавства!





Немає коментарів:

Дописати коментар